Trendy skirejse til resortet Les Deux

Egentligt kaldes området for Les Deux Alpes, hvilket betyder de to alpetoppe. I folkemunde kalder man stedet for Les Deux, og stedet ligger i Sydfrankrig i nærheden af Grenoble. Stedet ligger i Alperne, som er et bjergrigt område ideelt til skisport, og området dækker både den nordlige del af Italien, den sydlige del af Frankrig og Tyskland, samt Østrig og Schweiz. Les Deux Alpes er en landsby i højden 1650 m, hvorefter man med skilift kommer helt op i svimlende 3600 m. Her finder man Europas højeste områder med bjerget Mont Blanc som det højeste, og derfor har man tiltrukket skiløbere her i rigtig mange år på grund af de ideelle forhold. Les Deux Alpes er blevet moderniseret, således det er blevet moderne og trendy at holde skiferien i dette område. Her kan alle aldre nyde skisport aktiviteter i forskellige sværhedsgrader, så her kan alle få udbytte af turen, også hvis man især er friluftsmenneske med hang til naturen og vandreture. Primært kommer folk her for at løbe på ski på et område med mere end 200 km pister i de svimlende højder. Man er ved at bygge moderne hovedveje til Les Deux Alpes, men alene turen i skiliften giver en fantastisk udsigt over bjergområdet. Man satser nemlig på, at Les Deux Alpes fremover skal være Europas førende Snowpark.

Hvad specielt er der ved Les Deux Alpes?

Det er nok især de store pister og lange løjper med de store fald, som de skisport interesserede føler sig tiltrukket af, så man kommer ekstremt tæt på naturen, og begynderne skal nok holde sig til de nemme pister, da de svære pister kan være livsfarlige, medmindre man er erfaren skiløber. Skiliftsystemet i området kan håndtere hele 66.000 mennesker i timen, og det er fordelt på 51 skilifte i alt. I disse højder skal der tages højde for alle tiltag med sikkerheden, idet der kan forekomme sneskred, hård blæst og laviner. Der findes gletschere i området, hvilket giver gode muligheder for skiløb året rundt, men i visse måneder holder skiliften lukket, og her kan man så benytte sig af togbanen, som kan bringe turisterne helt op i 3.500 meters højde. Om sommeren er det meget populært at dyrke styrtløb og freeride mountainbike, hvilket mange gør ved gletsjeren ved hjælp af Jandri Express skiliften. Cykelløbet Tour De France har ofte spændende etaper fra området Les Deux Alpes med i løbet, og den højeste bjergvej i Alperne giver meget stejle passager på det grove grus og gør det til en meget krævende tur. Mange andre skiområder holder kun åbent i vintersæsonen, men Les Deux Alpes er et af de få tilbageværende resorts, hvor man også kan stå på ski om sommeren. Les Deux Alpes er også blevet trendy, fordi man her i 2.600 meters højde kan nyde en stor funpark med halfpipes, spine, diverse skihop og en boardercross, hvor der regelmæssigt afholdes sjove konkurrencer. Parken blev bygget for ti år, men hvert år kommer der nye tiltag til i parken, så flere og flere benytter aktiviteterne på stedet, og endelig blev den blev for nylig kåret som Frankrigs bedste park. En ekstra fordel ved Les Deux Alpes er, man sjældent oplever ventetider, og fordi mange flere pister fører helt hen til landsbyen, så er der ingen spildtid til transport til din lejlighed eller hotel.

Hvordan rejser man til Les Deux Alpes?

Flere rejseselskaber tilbyder skirejser, og især Sunweb specialiserer sig på billige skirejser til Les Deux Alpes og resten af Alperne, så man bør lige tjekke deres hjemmeside og sammenligne deres lave priser og store udvalg, før man bare bestiller en tilfældig skirejse til Les Deux Alpes. Man kan hos Sunweb både bestille flyrejsen ellene eller få inkluderet hotel og endda helpension med all inclusive.

 

Billede: KimMcKelvey

Skriv et svar

da_DKDanish