Mette Blomsterberg lever det søde liv

De fleste danskere har hørt om Mette Blomsterberg, der er blevet landskendt i de populære TV-serier på DR: ‘Det Søde Liv’ og ‘Den Store Bagedyst’. Mette Blomsterberg er uddannet konditor fra det kendte Kransekagehuset i Ny Østergade i København, og desuden har hun i en årrække at have været chefkonditor på den kongelige skydebane ’Sølyst’.

I 1995 startede hun som selvstændig med egen café og konditori i Ny Carlsberg Glyptotek, og hun har samtidigt fået udgivet en længere række bøger om kager og desserter. Derfor kom det ikke som nogen overraskelse, at DR valgte hende til at være den bærende kraft i en lang række af kage- og dessertudsendelser på TV.

Så nu er Mette Blomsterberg landskendt for at leve det søde liv, men i praksis knokler hun dagligt med at fremstille nye lækkerier til kunderne i butikken. Hun har også åbnet en webshop, så alle fra hele landet nemt kan smage hendes lækre desserter.

Udvalget af lækkerier i forretningen

Mette Blomsterberg er leveringsdygtig i en lang række af lækre kager og desserter såsom panini, kaffe og te samt Blomsterbergs egen saft og sodavand. Butikken åbner kl. 10.00, og her kan man så nyde stedets hjemmebagte morgenbolle med dejlig ost, skinke eller blot med smør. Man kan både få serveret brunch og fra klokken 11 serveres frokostretter.

Kagemontren fyldes løbende med konditorens kreationer, og hele dagen igennem kan man købe de lækre kager. Hvis man har mod på det, så kan man faktisk købe hendes bøger med opskrifter og eftergøre hendes succes, så man selv kan leve det søde liv. Man kan endda finde de fleste af hendes fantastiske opskrifter på nettet hos Madogbolig.dk, så alle kan nemt og hurtigt komme i gang med af følge råd og vejledning fra Mette Blomsterberg.

Ingredienser i kagerne

pointerer flere gange, at hendes succes især skyldes hendes kvalitets ingredienser. Hvis man anvender gode og velsmagende råvarer, så er det straks nemmere at fremstille lækre delikatesser, og man kan endda købe råvarerne i hendes webshop. Man bør især anvende disse råvarer:

  • Polynesisk vanilje er verdens bedste vanilje
  • Frysetørret rabarber eller hindbær er smukt og smagfuldt og dermed velegnet som drys på kager og konfekt
  • Frysetørret solbær er ligeledes velegnede til pynt, og de kan desuden anvendes i kagebunde, rørkager, iscremer eller muffins
  • Frysetørret jordbær kan som de andre typer frugt fint anvendes som pynt, men jordbær kan også bruges til muffins, flødekarameller, hjemmelavet is eller til at blande i din müsli.
  • Isomalt/bolsjesukker er udvundet af sukkerroer, og dette er velegnet til sukkerpynt og lignende. En yderligere fordel er, at den blot skal smeltes og tilføjes smag og farve.
  • Hasselnødder bør ristes let, så de kan anvendes i alle former for bagværk og desserter eller som drys på en lækker salat.
  • Blancherede Marcona mandler anses til at være de fineste i verden, da de både er store og runde med en mere sød og mild smag end de californiske mandler. De er ideelle til hjemmelavet praliné og marcipan samt desserter og bagværk.
  • Usaltede pistaciekerner er aromatiske og kan med held anvendes som nødder i alle opskrifter. De kan bruges til pynt og drys på kager og mousser eller spises som snacks.
  • Bagespray er en 100 % vegetabilsk olie helt uden smag. Den er ideel til at smøre kageforme, brødforme, bageplader, bradepander, vaffeljern og lignende overflader. Man kan også bruge denne bagespray til at spraye et tyndt lag ovenpå dit ubagte brød eller boller i stedet for den normale æggestrygelse.
  • Kagemel er bedre end normalt mel til småkager, så de bliver mere sprøde, og desuden har dette mel et mindre indhold af gluten, hvilket giver en herlig ikke-elastisk effekt.

Leave a Reply