Natascha Kampusch’s gode gerninger

8636112016_c9f326ea1c_b_natascha-kampusch

Hvem er Natascha Kampusch?

Natascha  Kampusch er en østrigsk kvinde, som blev kidnappet, da hun var 10-år gammel. Om morgenen d. 2. marts 1998 var Natascha Kampusch på vej til skolen i Wien, da hun blev fanget af kidnapperen, Wolfgang Priklopil. Vidner fortæller at have set hende stå ind i en hvid varevogn pågældende morgen.  Under tilfangetagelsen blev hun holdt indespærret i et lille, mørkt rum i kidnapperens garage. Natascha slap først fri d. 23. august 2006,  hvor hun søgte hjælp hos naboen. Efter de mange år i fangeskab var hun både udsultet, afkræftet og svag, men valgte alligevel at bruge sine kræfter på at løbe, da Wolfgang Prikoli gik væk pga. en telefon der ringede. Kidnapperen begik selvmord, da han mistede Natascha.  Idag er Natascha Kampusch 26 år og har udgivet flere interviews og skrevet en selvbiografi.

En stærk kvinde

Natascha Kampusch har tjent millioner på sin livshistorie – og pengene bruges på velgørenhed. Selvom hun har været udsat for frygtelige, traumatiserende oplevelser, har hun alligevel overskuddet og tapperheden til at hjælpe andre. Efter at være vendt tilbage til at have en nogenlunde “normal” tilværelse, har hun valgt at vende hendes mareridt til noget positivt for at vise, at ondskaben ikke må sejre.

“Natascha Kampusch Foundation”

Natascha oprettede “Natascha Kampusch Foundation” for de 8 millioner hun tjente på selvbiografien. Organisationen hjælper afrikanske børn i hungersnød og opsporer bortførte børn i Sydamerika. Derudover åbnede hun  i 2011 en børneklinik i Sri Lanka for at hjælpe ofrene efter tsunamien. Du kan læse mere om Natascha Kampusch’s gode gerninger her

Skriv et svar

da_DKDanish