Gense filmen Star Wars A new hope

Med jævne mellemrum kommer der nyt indhold i Star Wars sagaen, som har tryllebundet mennesker overalt på Jorden, siden George Lucas skabte den første film Star Wars i 1977. Dette blev hurtigt en klassiker, og der kom ofte en ny film i serien, men kronologien er noget anderledes end filmenes udgivelsesår. I dag kan man altid gå på nettet for at hente sin yndlingsfilm, der kan downloades eller streames, således man ikke behøves at ofte store summer og plads i hjemmet til en stor stak videofilm. Man kan se eller gense klassikeren Star Wars A new hope hos Blockbuster, der har det største udvalg af online film og TV-serier, der både kan downloades og streames. Dermed kan man både se en god film med familien hjemme i stuen, men man kan jo også fordrive en lang rejse i bus eller tog med en film på tablet eller mobiltelefon.

Star Wars Sagaen

For god ordens skyld kommer her en kronologiske tidslinje for filmene i serien Star Wars, således man bedre kan følge med i handlingen. Filmen Star Wars A new hope var den første film, men i virkeligheden er den nr. 4 i den kronologiske rækkefølge. Denne film skabte fra starten af kultstatus, da der er tale om et stort spændende filmunivers med meget forskellige karakterer. Ialt findes der disse film:

 1. Den usynlige fjende (The Phantom Menace) fra 1999.
 2. Klonernes angreb (Attack of the Clones) fra 2002.
 3. Sith-fyrsternes hævn (Revenge of the Sith) fra 2005.
 4. Stjernekrigen (A New Hope) fra 1977.
 5. Imperiet slår igen (The Empire Strikes Back) fra 1980.
 6. Jediridderen vender tilbage (Return of the Jedi) fra 1983.
 7. The Force Awakens fra 2015.

Kommende film:

 • The Last Jedi fra december 2017.
 • Star Wars: Episode IX fra maj 2019.

Desuden findes der så afsnittet Rogue one fra 2016, der kan ses uafhængigt af serien, og desuden findes der to tegnefilm om Star Wars:

 • Star Wars: The Clone Wars (2008-2014.
 • Tegnefilmserie: Star Wars Rebels (2014-)

Handlingen i Star Wars A new hope

Da Star Wars A new hope havde premiere i 1977 var der næppe nogen, der havde fantasi til at forestille sig, at denne space opera kunne udvikle sig til gennem årene. Det starter med en borgerkrig i galaksen, hvor en gruppe modige oprørere kæmper mod det onde galaktiske imperium. Prinsesse Leia hører til oprørerne, og hun er på vej mod sin hjemplanet med planerne over Imperiets supervåben kaldet for Dødsstjernen, men samtidigt jagtes hun af kejserlige styrker.

Hun tages til fange, men hun nåede at gemme planerne over Dødsstjernen i den lille droide R2D2, som undslipper fra rumskibet i en flugtkapsel sammen med sin mugne makker C3P0. På ørkenplaneten Tatooine falder de i hænderne på bondedrengen Luke Skywalker, og den lille droide er programmeret til at opsøge en vis Obi Wan Kenobi.

Det viser sig, at denne mystiske eneboer Kenobi ved meget mere om Luke Skywalker, end Luke selv aner. Kenobi viser sig nemlig at være en af de sidste Jedi-riddere, der var ordenshåndhæverne i Den Gamle Republik, før republikken blev afløst af det onde Imperium. Jedi-ridderne kunne kontrollere Kraften (The Force), der er et mægtigt energifelt, der har magiske evner.

Luke, Kenobi og droiderne møder senere rumpiraten Han Solo, der har en underlig makker nemlig den to meter høje wookiee Chewbacca. De hyrer Solo til at flyve dem til Alderaan i hans rumskib Tusindårsfalken, og undervejs må de redde Prinsesse Leia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDanish