Ude og Hjemme til hjemmet
Ude og Hjemme er en god idé anskaffe sig, da det giver dig gode ideer til hjemmet. Både indretnings ideer, ideer til mad, og så giver det dig et indblik i hvordan folk lever og hvordan de har det.
Jeg har fundet lidt forskellige artikler på udeoghjemme.dk, som passer godt til hjemmet. Jeg har blandet andet fundet en opskrift på bradepandesnegle med karamel, der giver en dejlig duft til hjemmet, og som samtidig er super lækkert, at have snegle med karamel derhjemme. Se opskriften længere nede. Noget andet du kan finde i Ude og Hjemme er flot køkkenudstyr til hjemmet.
Ingredienser (24 snegle)
Dej
- 2½ dl fløde
- 2½ dl lunkent vand
- 25 g gær
- 125 g rørsukker
- 1 æg
- 2 spsk. kardemomme
- ¾ spsk. salt
- 950 g mel
- 150 g smør
Karamelfyld
- 125 g lyst muscovadosukker
- 4 spsk. lys sirup
- 1 dl vand
- 1 tsk. vaniljesukker
- ¼ tsk. salt
- 100 g smør
- 1 æg til pensling
Fremgangsmåde
Dej: Hæld fløde og vand i en røreskål – gerne til en køkkenmaskine – tilsæt gær og rør den ud. Hæld rørsukker, æg, kardemomme, salt og mel i skålen og ælt dejen grundigt sammen i mindst 10 min. Skær smørret i tern og ælt det ind i dejen til sidst.
Dæk skålen med husholdningsfilm eller et fugtigt klæde og lad dejen hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted.
Karamelfyld: Hæld muscovadosukker, sirup, vand, vaniljesukker og salt i en stor, tykbundet pande. Bring blandingen i kog under omrøring og lad den simre med bobler i ca. 10 min. Sluk for blusset og rør smørret ud i den varme karamelmasse.
Snegle: Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en plade på ca. 50 x 60 cm. Varm karamelmassen op, så den bliver flydende, fordel den hurtigt på dejen og rul dejen sammen på den lange led. Skær dejrullen i skiver af 2 cm’s tykkelse.
Beklæd en bradepande med bagepapir eller smør den grundigt. Læg dejskiverne i bradepanden og lad dem efterhæve i ca. ½ time på et lunt sted. Pensl overfladen med et sammenpisket æg.
Forvarm ovnen til 200° (ikke varmluft). Bag bradepandesneglene i 20-25 min. afhængigt af din ovn. Lad dem afkøle lidt før servering.